Některé imprese vyjdou draze!
top of page

Některé imprese vyjdou draze!


Každý, kdo pracuje ve světe online marketingu má určtě tušení co je imprese. Imprese je jednoduše počet zobrazení reklamního banneru nebo jiné reklamní kreativy (video, branding, atd...). Využíváme metodiku IAB viz: (Marketing Daily) Avšak v praxi pojem imprese ne vždy znamená, že uživatel reklamu viděl.

My v CerebroAd umíme identifikovat a oddělovat mnoho fází, které jiní adserveři nazývají impresemi. Zobrazení banneru pak dělíme do následujícíh metrik, které klientovi jasně odprezentujeme:

  1. Ad request: je zaznamenán v okamžiku, kdy dojde ke spuštění požadavku na načtení javascriptu (ten obsahuje banner) z naší url adresy. Po načtení javascriptu ale ještě banner není zobrazen. Proto tohle nepočítáme toto jako impresi.

  2. Imprese: po načtení javascriptu (ad requestu) se spustí javascriptová funkce, která zobrazí banner. Současně se spuštěním tohoto požadavku se spustí požadavek na načtení impression trackeru, čímž je zaznamenána imprese. Zaznamenání imprese ale pořád neznamená, že uživatel banner vidí nebo viděl.

  3. View: viditelné imprese dopočítáváme z dat, které sbíráme při pohybu uživatelů na stránce. Zaznamenáváme pozici odskrolování, velikost okna, ve kterém je stránka zobrazena a pozici našich bannerů na stránce. Z těchto dat lze vypočítat, zda se banner ukázal v uživatelem zobrazované části.

  4. Render: je naše připravovaná metrika, která detekuje imprese na stránkách, které byly otevřené s pomalým připojením k internetu. V těchto případech může proběhnout imprese, ale uživatel překlikl na jinou stránku předtím než se banner stihl kvůli pomalému připojení načíst.

V praxi pak můžou vypadat čísla následovně:

Ad request: 100 000

Imprese: 80 000

Render 78 000

View: 55 000

Je pak už na klientovi, aby si zkontroloval se svými publishery kolik měli impresí na té samé kampani a za kolik impresí si klient zaplatí.

Chcete si s náma otestovat svojí kampaň? Napište nám na podklady@cerebroad.com

154 zobrazení2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page